DISCLAIMER

WARNING! The opinions expressed herein are my own personal opinions and do not represent other people's view in anyway. Reproduction, transfer, distribution or storage of part or all of the contents in any form or medium without express written permission is prohibited except in accordance with the following permission. All other products, logos and company mentioned in this weblog may be trademarks of their respective owners. I shall not be responsible for any damages suffered as a result of your use of the information in this weblog and in no event shall I be liable for any indirect punitive or consequential damage howsoever arising from your use of this weblog or the information contained herein. No animals, plants, or any other living things were harmed during the making of this disclaimer.

Wednesday, September 23, 2009


tuk psp model 3000 blue colour best juak layan benda tuk.kawan2 ada 4 orang termasuk kmk empun ada benda layan tuk.kmk org suka main game perang rainbow six,olimpik dan mcm2 agik nak boleh main 4 orang sekali gus..layan beb...tp mun kita main game tuk sorg2 boring juak...jadi kenaklah beli banyak2 sikit psp tuk.mun rasa2 mok meli,kmk ada kawan jual benda tuk second hand harganya dlm rm 400.mun mok meli nak baru,harganya rm780 ke rm835.mun rasa2 mok meli,pandei2lah carik kmk.

Sunday, September 20, 2009



my wife n luguk

Saturday, September 19, 2009


lokasi di kota kinabalu pasar filipin.terdapat banyak makanan laut pelbagai jenis harga berpatutan.jom beramai ramai singgah ke sana.best gilerrrr.


ini adalah pengalaman pertama aku ke pulau pangkor.pergi ke pulau pangkor bersama rakan2 sekerja.gambar pertama member dari sarawak dpat anak ikan.yang peliknya,kita org mula memancing dari pukul 4ptg lagi.tp seekor ikan pun x dpt.tp yang peliknya,makin dekat nak masuk waktu maghrib,bersepah sepah ikan yang kami dapat.bukan ikan besar pun,ketegori anak ikanlah....semuanya jenis yang sama.gambar yang di tengah tu plak kat tepi pantailh...yang paling bestnya pengalaman meronda bersama moto cabok sewa.kita org mengelilingi kawasan pilau tersebut...lawak gila naik moto cabok tu,...guna helmet kura2 plak tu..sewa sebijik moto rm20.hehehe...klu ada peluang nak gi sana lagi,ingat nak pergilah.kali ni nak mengelilingi lautan die plak...

Thursday, September 17, 2009

pelik tapi benar...mop lantai yg dh berusia hampir 3 tahun telah ditumbuhi sejenis tumbuhan pelik...yg menyerupai tongkat ali,tp bukan tongkat ali.ia adalah cendawan.struktur isi cendawan itu sungguh kuat.namun selepas 1 minggu,spesis pelik ini akhirnya lenyap begitu sahaja tanpa dapat dikesan bangkainya...menurut kajian saintis,cendawan ini akan tanggal dengan sendirinya sekiranya ianya bercampur dengan sabun pencuci laantai yg mempunyai bahan2 campuran.x sempat den nak mengawetnyer...

Monday, September 7, 2009

Dayang Damia Luthfia dilahirkan di HUKM Cheras.lahir pada 1 April 2009.APRIL FOOL

Thursday, August 13, 2009

My Plastation3


nilah game yang aku selalu main dulu PS3.skg aku jarang main dah game ni koz aku khusyuk surf internet.asyik upgrade blog aje.dulu,PS3 inilh bini no2 aku."asyik2 game asyik2 game"itulah perkataan yang selalu terungkap di mulut my wife aku.sekarang plak,"asyik2 internet,asyik2 internet",pulak dah...pasal PS3 ni plak,game dia sungguh best.kualiti gambar dia memang menarik.rugi kalu x main benda ni.boleh online game dgn rakan2 dari dalam atau luar negara.harga PS3 4GB sekarang dalam rm1200 blh dapat.kalu yang kaki game tu bolehlah mencuba.PROMOTE barang nampak??

Monday, August 10, 2009

danish spiderman



  • danish tok suka gilak nangga crita spiderman.toklah akibatnya sebab suka nangga crita spiderman.tok dah masuk ari ke 13 nya sik penah mukak topeng spiderman ya.masa makan jak nya mukak topeng ya.mun mandik,berak,nangga tv,keluar umah dan tido,nya sik akan mukak topeng ya.sebagai pengajaran,jangan biar anak kita terlalu khusyuk nangga crita animasi.WARNING!!! AWASILAH ANAK KITA.jangan terlambat,kelak nyesal dudi hari...

Thursday, July 23, 2009

HONDA ST 1300

ni plak pasal moto trafik polis,cantik kan.ingat nak pinjam sat moto ni nak g chow kit.he he...kelajuan maksima moto ni 1300cc blh tahan kan laju die.moto dah macam filem ultraman je.helmet moto ni yang lemah ni,tak berubah langsung.masih patern yang lama.kalau moto baru,helmet pn kene baru jugak,baru padan.helmet full face baru padan agaknyer...bunyi enjen memang sedap like banana.vruuuummmmmmmmmm.........best giler...

kereta peronda polis evolution x


ni dia kereta polis peronda baru.jenis mitsubishi evolution x.gambar ini di ambil di pusat latihan polis kuala lumpur(pulapol)pagi tadi.di mana pegawai polis sedang membuat latihan untuk hari polis ke 202 pada 25/3/2009 hari rabu.semua dijemput hadir.tetamu yang hadir ialah perdana menteri m'sia,timb menteri dalam negeri,ketua polis negara dan timb ketua polis negara.siaran langsung di rtm tv2 jam 8.00pg.

Sunday, March 22, 2009

Salam..


Salam semua. Saya AMirLuguk in da houseee... saya adik kepada abang Onggon, blogger tegar berkarat.. hahahaha.. harap sudi berkenalan dan tolong tunjuk ajar saya sebab saya masih baru dalam dunia blog ini.. Saya asal Sibu, Sarawak dan sekarang menetap di CHeras, Kuala Lumpur...


Sunday, March 15, 2009

SHSHAAA...















Danish tgh melayan sisha di umah.tp sisha kosong je takda isi pun kat dalam.punca jadi mcm ni kerna danish ajak papanya g down town,tp papanya malaslah nk pegi koz my wife tengah mengandung.dia pun marahlah koz dia kata nak beli mainan kat tempat yang banyak asap tu(sisha).nasib baik papanya ada idea nak buat mcm mana.jadi papanya pun letak sisha kat luar dan tabur barang mainan kat tepi sisha tu supaya nampak mcm kat down town.walaupun idea tu pelik,namun nampak sangat berkesan.kalau danish nak g kfc plak,just tabur la daging ayam kat situ.kompom dia tak akan g kfc punya.

Wednesday, March 11, 2009

danish muncung


CHUAN...



  • tuk chuan,anak kamek.masa tok nya umur dlm 3thn pia.nya suka ngangkat bulu mansunya macam lagenda gusti the rock.nya pun minat gusti mcm papanya.tapi kinek tok nya dah besar panjang.kinek tok nya darjah satu.masa tok mukanya kejawak ajak...hehe lawak juak miak tuk.